Blinde vinken

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 blinde vinken
  • 4 plakken bakbacon
  • 60 gram boter
  • 1 eetleper gembersiroop
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • zout en peper

Werkwijze
Bestrooi de vinken met peper en bak ze op laag vuur in de uitgebruisde boter gedurende 10 à 12 minuten. keer de vinken regelmatig om en om. haal vervolgens de vinken uit de pan en houd ze warm in de oven of dek ze af met aluminiumfolie. Bak de bacon en de champignons in de achtergebleven bakboter mooi bruin en maak het geheel op smaak met kerriepoeder, gembersiroop, zout en peper.

Tip

lekker met gemengde sla en frites.

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>