Kalfsschenkel

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kalfsschenkel
  • 1 eetlepel amandelolie (of olijfolie)
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel verse oregano
  • 1 blaadje bandafoelie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 Glas droge witte Italiaanse wijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pot kalfsfond
  • Zout, peper
  • Allesbinder

 

Werkwijze
Verwarm de over op 200°C. Smeer de kalfsschenkels in met amandelolie, tomatenpuree, zout en peper. Leg de schenkels in een ovenslede. Plaats de slede in de oven en keer de schenkels na 10 minuten.
Voeg na 10 minuten de kruiden en specerijen toe en blus het af met witte wijn ( niet over, maar naast het vlees). Voeg de fond toe en laat het geheel ca. 1,5 uur garen op 150 °C. Zeef de saus en bind die licht met allesbinder.

Bereidingwijze smoren/stoven
Zout, kruiden en bebloem het vlees. Schroei het in uitgebruiste en lichtbruine boter aan weerszijden dicht en ban het samen met een bouquet van prei, ui, wortel en diverse kruiden (bijvoorbeeld peperkorels, laurier, kruidnagel) bruin. Neem het vlees uit de pan rn blus de broodwater met een weinig water. Doe het vlees terug in de braadpan of –slede en smoor het met gesloten deksel of in de over zachtjes gaar.


Tip

Lekker met brocoli, bloemkoolroosjes en lintpasta.

Tip
De Kalfs Ossobucco smaakt de volgende dag nog lekkerder.

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>