Kalfsgehakt
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram kalfsgehakt
100 gram bacon in dunne reepjes
1 grote ui, fijn gesneden
1 eetlepel olie
1 dl. tomatensap
2 vleestomaten
1 eetlepel gehakte peterselie
1 teentje knoflook, fijn gesneden
2 eetlepels geraspte kaas, cajunkruiden, tubasco, allesbinder, zout
Naar keuze
4 tortilla's of 4 taco-schijven
of 1 klein bikje rode bonen
Werkwijze
Verwijder de velletjes van de tomaten. Snijd daarvoor eerst met een klein mesje een kruisje in de ronde zijde. Kook de tomaten daarna 1 minuut en dompel ze vervolgens onder in koud water. De velletjes laten zich dan gemakkelijk verwijderen. Snijd de daarna in vieren en verwijder de kern, zodat u het vruchtvlees overhoudt. Fruit de bacon, de knoflook eb de ui in de hete olie en roerbak daarna het kalfsgehakt mee op hoog vuur tot losse rulletjes. Zet het vuur laag en voeg tomatensap, blokjes tomaat en gehakte peterselie toe. Breng het geheel aan de kook. Bind het met allesbinder en maak het gerecht af op de smaak met cajunkruiden, tabasco en eventueel nog wat zout.
Dit pikante kalfsgehakt kunt u combineren met red beans ( rode bonen) tot een heerlijke chili-con-carne. Ook voor het vullen van een tortilla met geraspte kaas of en tacoschelp.
Bereidingswijze in een pan met anti- aanbaklaag
Een pan met anti- aanbaklaag gebruikt u als een gewone pan. De binnenkant is bedekt met een speciaal laagje dat aanbranden voorkomt. Dit maakt het mogelijk veel minder boter of vet te gebruiken. U heeft meer een klein klontje of scheutje nodig. ( ca. 25 gram bak-braadproduct of 2 eetlepels olie voor 500 gram vlees). Wat vettere vleessoorten zoals gehakt kunt u zelfs zonder vet bereiden. Breng de temperatuur voorzichtig omhoog zodat het vet ook de gelegenheid heeft om uit het vlees te treden. Maakt u de pan te snel heet, dan heeft het vlees de neiging onregelmatig bruin te worden of zelfs aan te branden. Om dit te voorkomen, kunt u ook 2 eetlepels water in de koekenpan doen voor u het vlees er in legt. Tegen de tijd dat er wat vet uit het vlees begint te lopen, is het water verdampt. U kunt nu het vuur hoger zetten om het vlees te bakken
Tip
Lekker met gekookte maïskolven, een frisse groene salade en Mexicaanse chips.
|
Recepten:
Schnitzel
Bekijk recept >> Ribstuk
Bekijk recept >> Lendebiefstuk
Bekijk recept >> Kotelet
Bekijk recept >> Kalfstong
Bekijk recept >> Kalfsschenkel
Bekijk recept >> Kalfsrollade
Bekijk recept >> Kalfsragout
Bekijk recept >> Kalfsoester
Bekijk recept >> Kalfslever
Bekijk recept >> Kalfslapje
Bekijk recept >> Kalfshaas
Bekijk recept >> Kalfsgehakt
Bekijk recept >> Fricandeau
Bekijk recept >> Blinde Vinken
Bekijk recept >> |