Schnitzels

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 Kalfsschitzels van ca. 125 gram
  • 1 ei
  • 100 gr. geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel oregano
  • 50 gr. boter
  • bloem, zout, peper

Saus

  • 1 Teentje knoflook, fijn gesneden
  • Gesnipperde ui
  • Blikje gepelde tomaat in stukjes
  • Eetlepel olijfolie
  • Tijm, zout en peper

 

Werkwijze
Bestrooi de schnitzels aan weerskanten met zout, peper en bloem en bak ze vervolgens aan beide kanten bruin. Leg ze op een oven- of vuurvastschaaltje. Meng ei, kaas en oregano door elkaar en verdeel dit over de schnitzels. Gratineer het geheel vervolgens in de oven (zie ‘beireidingswijze gratineren‘). Voeg de olie aan de bakboter toe, fruit de knoflook en de ui. Voeg de stukjes tomaat en het sap toe. breng op smaak met tijm, zout en peper.

Bereidingswijze gratineren
Onder de grill of in de oven kunt u zoete of hartige gerechten laten kleuren. Het gerecht wordt daartoe doorgaans bestrooid met paneermeel of broodkruim en/of -bij hartige gerechten- geraspte kaas. Bij het gratineren onder de grill krijgt het gerecht al in een paar minuten een mooie bruine kleur.

Bereidingswijze bakken
Laat in een passende pan boter uitbruisen en licht bruinen. Stem het formaat van de pan af op de hoeveelheid vlees die wordt beried. In een te grote pan erbrandt de boter, in een te kleine pan wordt het vlees niet gelijkmatig gebakken. Schroei het vlees aan weerszijden dicht en temper het vuur. Blijf met het vlees over de bodem van de pan schuiven en keer het regelmatig. Prik echter nooit met een vork in het vlees, maar gebruik een spatel. Bak het vlees tot het vereiste gaartepunt. Neem het vlees uit de pan en blus de bakboter eventueel af met water of ander vocht.

Tip
Lekker met spaghetti of (groene) lintpasta.

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>