Kalfsoester

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kalfsoetser, elk ca. 140 gram
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgete
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 1 ons champignons
  • knoflook, zout en peper


Saus

  • 2 dl. witte wijn
  • 2 dl. room
  • 25 gram gehakte sjalot
  • 50 gram Gorgonzola
  • 15 gram boter
  • dragon
  • rozemarijn

 

Werkwijze

Bak de Kalfsoesters in boter goudbruin. breng ze met peper en zout op smaak. Snijd de paprika’s, courgette, tomaat, ui en champignons in gelijke blokjes en bak er een kleurrijke ratatouille van. Kook de wiite wijn en room met sjalot tot de helft in. Voeg dan de kaas oe en los die op. Zeef de saus en voeg er een klontje boter aan toe. Voeg de kruiden naar smaak toe. Rangschik de ratatouille op het vlees op een voorverwarmd bord. garneer e.e.a. met bijvoorbeeld girolles en walnoten, takjes kervel en een plakje gebakken bacon. Schenk tensotte de schuimige saus op het bord rondom het vlees.

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>