Kalfshaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kalfsbiefstukken van elk 125 ram
  • 2 plakken bakbacon in reepjes
  • 8 grote champignons in vieren
  • 1 glaasje wodka
  • 1 klein bakje creme fraîche
  • 1 dl. kalfsfond
  • 1 bosuitje in halve ringen
  • zout en peper uit de molen

 

Werkwijze
bak de Klafsbiefstukken zoals hieronder aangegeven en houd die even warm in een oven (80 graden) of in aluminiumfolie. Bak vervolgens de bosui en bakbacon op een hoog vuur aan en blus ze af met de wodka en de kalfsfond. Laat dit tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de champignons en de crème fraîche toe. Laat het geheel even doorkoken en breng op smaak me zout en peper. Verdeel de saus over de biefstukken.

Bereidingswijze bakken nieuwe stijl
Haal het vlees uit de koelkast. Masseer het met olijfolie, peper en/of kruiden. Laat het dan minimaal 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op tempratuur komen. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag even voor op een hoog vuur. zet daarna het vuur op halve stand. leg het vlees voorzichtig in de pan; deze is op tempratuur als het vlees zachjes sist. Bak het vlees zachtjes door het vlees regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren. Het vlees zal tijdens het bakken zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren. Haal het vlees uit de pan, zout het, en laat het even rusten. Kalfsvlees, bijvoorbeeld biefstuk van de haas, lende-, kogel- en hollandse biefstuk, 2 á 3 minuten bakken.

Tip
lekker met risotto of wilde rijst en zeer fijne doperwtjes. 

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>