Lendebiefstuk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kalfsentrecôtes van elk 150 gram
  • 2 eetelepels olijfolie
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook

 

Werkwijze
Vermeng de Provençaalse kruiden en de knoflook door de olie en smeer hier de entrecôtes mee in. Laat deze afgedekt 30 minuten buiten de koelkast marineren en op kamertempratuur komen. Grill vervolgens de entrecôtes op of onder de grill (iedere zijde ca. 1-1/2 minuut.) of ertussen (ca. 2 minuten)

Bereidingswijze rosteren / grillen
Warm de grillapparatuur altijd goed voor (gas, elektra, barbecue). Kruid het vlees maar zout het niet. Dat maakt de buitenkant vochtig zodat het vlees niet goed kan dichtschroeien en moeilijk een mooie kleur krijgt. Plaats het vlees op het rooster of onder de grill. Het vlees zal eerst ‘vastplakken‘, maar laat later vanzelf los. Keer daarom het vlees niet te vlug. Afhankelijk van de vleessoort wordt de hoogte van het rooster en/of de temparatuur en tijdsduur bepaald.

Tip
lekker met gepofte aardappeltjes en ztjatikisaus, tomatensalade en komkommerschijfjes.

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>