Kotelet
Ingrediënten voor 4 personen
-
4 Kalfskoteletten
-
100 gram boter
-
1 eetlepel gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
-
1 eetlepel zeer fijn gesneden ui
-
1 theelepel citroensap
-
zout en peper uit de moelen
-
worcestersaus
-
olijfolie
Werkwijze
Breng de boter op smaak met ui, groene kruiden, citroensap, zout, peper en worcestersuas. leg de boter op een stuk folie en rol hier een rond staafje van. laat dit opstijven in de koelkast. Peper en zout de kalfskoteletten en masseer ze daarna in met olijfolie. Grill ze vervolgens in ca. 6 minuten mooi bruin rosé. Leg de klafskoteletten op de borden. Snijd een plak van de boter af en leg dit op de gegrilde otelet.
Tip
Heerlijk met pommes pailles en een gegrild tomaatje met bacon en oregano.
|
Recepten:
Schnitzel
Bekijk recept >> Ribstuk
Bekijk recept >> Lendebiefstuk
Bekijk recept >> Kotelet
Bekijk recept >> Kalfstong
Bekijk recept >> Kalfsschenkel
Bekijk recept >> Kalfsrollade
Bekijk recept >> Kalfsragout
Bekijk recept >> Kalfsoester
Bekijk recept >> Kalfslever
Bekijk recept >> Kalfslapje
Bekijk recept >> Kalfshaas
Bekijk recept >> Kalfsgehakt
Bekijk recept >> Fricandeau
Bekijk recept >> Blinde Vinken
Bekijk recept >> |