Kotelet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Kalfskoteletten
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
  • 1 eetlepel zeer fijn gesneden ui
  • 1 theelepel citroensap
  • zout en peper uit de moelen
  • worcestersaus
  • olijfolie

 

Werkwijze
Breng de boter op smaak met ui, groene kruiden, citroensap, zout, peper en worcestersuas. leg de boter op een stuk folie en rol hier een rond staafje van. laat dit opstijven in de koelkast. Peper en zout de kalfskoteletten en masseer ze daarna in met olijfolie. Grill ze vervolgens in ca. 6 minuten mooi bruin rosé. Leg de klafskoteletten op de borden. Snijd een plak van de boter af en leg dit op de gegrilde otelet.

Tip
Heerlijk met pommes pailles en een gegrild tomaatje met bacon en oregano.

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>