Kalfsrollade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kalflendestuk van 600 gram
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 kleine pompoen
  • 2 sinaasappels
  • 1,5 theelepel majoraan
  • 1 takje rozemarijn of 1theelepel gedroogde rozemarijnnaaldje
  • 1 dl. biogarde roer
  • 1 eetlepel bloem
  • peper, zout

 

Werkwijze
Verwarm de over voor op 220 °C. Was de bleekselderijstengels en verwijder de harde nerven met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne reepjes. Pel de ui en snipper deze. Maak de pompoen schoon en snijd deze in kleine blokjes. Pers één van de sinaasappels uit, schil de andere dik en snijd deze in plakken. Schud de bleekselderij, ui- en pompoen stukjes in de braadzak door elkaar en leg het kalfslendenstuk erop. Strooi de majoraan over het vlees. Schenk er vervolgens het sinaasappelsap over. Leg het rozemarijntakje erop of strooi de rozemarijnnaaldjes erover. Bind de braadzak met een binder dicht leg deze in een ovenschaal. Prik met een vork enkele gaatjes in de bovenkant van de Kalfskendestuk ( rosé) \ en ca. 45 minuten. Neem het vlees uit de braadzak. Dek dit a met aluminiumfolie af en laat ca. 10 minuten rusten. Schenk vervolgens het vocht in een pan en schep de groenten in een warme schaal. Roer de bloem door de biogarde en vervolgens de biogarde door het vocht. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes doorkoken. Snijd het vlees in dunne plakken en leg deze erop. Leg vervolgens de sinaasappelplakken erop. Geef de saus er apart bij.

Bereidingswijze braadzak
Doe het vlees ( met of zonder ingrediënten) in de braadzak en sluit deze goed af met de bijgevoegde strips. Maak in de bovenkant van de zak vier gaatjes. De bereiding tijd is afhankelijk van de soort en de grootte van het vlees. Voor Kalfsvlees geldt voor elke centimeter doorsnede een bereidingstijd van ongeveer 6 minuten. Laat het vlees, als het uit de oven komt, ca 10 minuten rusten. Knip één van de braadzak af en vang het vocht op. Gebruik dit voor de jus of saus.

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>