Kalfslever

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kalfslever, in dunne reepjes
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 bosuitjes in halve ringen
  • 1 doosje shii-take
  • 1 kleine paksoi
  • 1 rode peper in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 11 blinkje bamboescheuten
  • 1 stukje verse gember (ca. 2 cm)
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels olie
  • allesbinder, zout/peper uit de molen

 

Werkwijze
Verwjder de steeltjes van de shii-take en snijd ze in korte reepjes. Was de paskoi en snijd het witte gedeelte in reepjes en het groen wat fijner. Maak vervolgens een suasje van het vocht van de bamboescheuten, soja saus en limoensap. Voeg de in zeer dunne reepjes gesneden verse gember toe aan het sausje. Kruid de reepjes lever met zwarte peper uit de molen en roerbak ze 1 minuut met de ui, bosui, rode peper en de knoflook in de zeer hete olie. Voeg daarna de bamboeschueten en wit van de paksoi toe en roerbak ze 2 minuten mee. Voeg het sausje en groen van de paksoi toe en zet daarna het vuur laag. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bind het iets met allesbinder.

Bereidingswijze roerbakken
Kleine stukjes vlees, maar bijvoorbeeld ook groenten, kunnen heel makkelijk en snel worden klaargemaakt in een wadjang (Indonesië) of in een wok (China). Dit zijn wijde pannen met een ronde bodem (meestal gemaakt van plaatstaal of gietijzer of met een antiaanbaklaag). Door de vorm van de pan is minder vet bij de bereiding nodig. Laat in de pan boter of olie op tempratuur komen en schroei op een hoog vuur het vlees snel dicht. Beweeg het vlees voortdurend met een spatel heen en weer.

Tip
lekker met wilde rijst en een compôte van Litchi’s (chinese vruchten) en physalis (japanse kers).

Recepten:

Schnitzel

Bekijk recept >>

Ribstuk

Bekijk recept >>

Lendebiefstuk

Bekijk recept >>

Kotelet

Bekijk recept >>

Kalfstong

Bekijk recept >>

Kalfsschenkel

Bekijk recept >>

Kalfsrollade

Bekijk recept >>

Kalfsragout

Bekijk recept >>

Kalfsoester

Bekijk recept >>

Kalfslever

Bekijk recept >>

Kalfslapje

Bekijk recept >>

Kalfshaas

Bekijk recept >>

Kalfsgehakt

Bekijk recept >>

Fricandeau

Bekijk recept >>

Blinde Vinken

Bekijk recept >>