De Kalverhouderij: 

De nuchtere kalveren moeten minimaal 10 dagen op het melkveebedrijf blijven. Dan brengt een handelaar of inkooporganisatie de kalveren naar een verzamelcentrum. Vanaf daar komen de gesorteerde dieren bij ons op het bedrijf. Wij krijgen kalveren uit met name Duitsland. Er zijn zeer strenge richtlijnen aan het transport. Zo moeten ze voldoende ruimte hebben, en de drinktijden moeten in acht genomen worden. Dus de kalveren liggen lekker warm, dik in het stro in de vrachtwagen. Die eisen zijn niet alleen voor het kalf goed maar ook voor ons als nieuwe eigenaar want een kalf dat niet goed gereisd heeft wordt sneller ziek en dat willen we niet. Wij weten zeker dat een kalf een betere reis heeft dan de gemiddelde bustourist naar Spanje.

De aangekomen dieren vangen we op in een voorverwarmde geïsoleerde schuur. Hier krijgen ze de eerste 7 weken 2 x daags kunstmelk met mais stro en brok. Deze periode kost veel aandacht en vakmanschap. We vergelijken het wel eens met een kindercrèche. Heeft de één een snotneus, gaat dit snel over naar de volgende. De wetgeving is sterk bezig om het antibiotica gebruik te verminderen. Wij staan hier volledig achter, ons bedrijf heeft al een reductie  kunnen doorvoeren van wel 30 %!

Alle dieren groeien, in groepsverband, onder diervriendelijke omstandigheden op, in een omgeving met volop licht, frisse lucht en goede lig- en vrije loopruimten. Tevens selecteren we regelmatig, zodat de wat kleinere kalveren extra verwent worden met wat brok. Als de dieren 12 weken op ons bedrijf staan worden ze overgeplaatst naar een andere stal met nog meer ruimte.

 Wij zijn van mening dat je menselijk met je dieren moet omgaan, en daarbij een dier die niet lekker in zijn vel zit presteert (groeit) ook niet.
  
Als ze rond de 9 maanden oud zijn worden ze verkocht aan een slachterij. Er moet worden voorkomen dat dieren, als ze geslacht worden, gestrest zijn. Dit komt de smaak en houdbaarheid van het vlees niet ten goede . Op alle fronten wordt er door verschillende instanties gecontroleerd o.a. de S.K.V , A.I.D. , V.W.A. Want het dierenwelzijn en gezond en veilig vlees staat altijd voorop.

Dus mensen wees ervan overtuigt dat de dieren het goed hebben, neem gerust een kijkje en overtuig uzelf (na afspraak)