Rosévlees is gewoon lekker en gezond. Rosévlees is als vlees rosé, zacht en erg mals omdat het jong vlees is. Daarbij het het erg mager vlees dus past het goed in dieëten.  Voor de snelle huishoudens is het ook nog sneller te bereiden. In vergelijking met blankvlees heeft het meer smaak. In Nederland wordt per hoofd van de bevolking 1,5 kilo kalfsvlees geconsumeerd. 80 % van het rosévlees word verkocht aan met name Duitsland en Italie.

Heel veel Nederlanders weten niet wat ze missen, maar wat nog niet is kan nog komen. Als je rosévlees een maal geproefd hebt wil je niet meer anders!! 

 
Om een duidelijk beeld te krijgen waar welk vlees zit, het volgende overzicht:

Gedeelte A:
  -   Achterschenkel
  -   Bovenbil - bijv. voor oesters
  -   Plattebil - bijv. voor schnitzels
  -   Muis - bijv. voor minutesteaks
  -   Fricandeau

Gedeelte B:
  -   Dunne lende - entrecôte
  -   Ripeye
  -   Chop ready rack
  -   Koteletten
  -   Haas

Gedeelte C:
  -   Borst - bijv. voor rollade
  -   Vang - bijv. voor kebab of rollade
  -   Nieren
  -   Lever

Gedeelte D:
  -   Voorschenkel
  -   Schouder - bijv. voor rollade
  -   Kalfsbroodje - bijv. voor stoofschotels
  -   Klafslappen
  -   Zwezerik
  -   Tong