KALFSVLEES
Rosévlees is lekker en gezond. Omdat het vlees van relatief jonge dieren is, is kalfsvlees erg mals. Ook is kalfsvlees mager vlees. Het bevat weinig vet en past dus goed in diëten. Kalfsvlees is snel te bereiden en past in moderne huishoudens waarbij de man of vrouw niet dagelijks uren in de keuken wil staan voor het bereiden van een maaltijd. Er zijn veel verschillende kalfsvleesproducten. Om een beeld te krijgen waar welk vlees zit, het volgende overzicht:
Gedeelte A:
- Achterschenkel
- Bovenbil - bijv. voor oesters
- Plattebil - bijv. voor schnitzels
- Muis - bijv. voor minutesteaks
- Fricandeau
Gedeelte B:
- Dunne lende - entrecôte
- Ripeye
- Chop ready rack
- Koteletten
- Haas
Gedeelte C:
- Borst - bijv. voor rollade
- Vang - bijv. voor kebab of rollade
- Nieren
- Lever
Gedeelte D:
- Voorschenkel
- Schouder - bijv. voor rollade
- Kalfsbroodje - bijv. voor stoofschotels
- Klafslappen
- Zwezerik
- Tong