top of page
iStock-1294457241.jpg

KALFSVLEES

Rosévlees is lekker en gezond. Omdat het vlees van relatief jonge dieren is, is kalfsvlees erg mals. Ook is kalfsvlees mager vlees. Het bevat weinig vet en past dus goed in diëten.  Kalfsvlees is snel te bereiden en past in moderne huishoudens waarbij de man of vrouw niet dagelijks uren in de keuken wil staan voor het bereiden van een maaltijd. Er zijn veel verschillende kalfsvleesproducten. Om een beeld te krijgen waar welk vlees zit, het volgende overzicht:

kalf.jpg

Gedeelte A:
  -   Achterschenkel
  -   Bovenbil - bijv. voor oesters
  -   Plattebil - bijv. voor schnitzels
  -   Muis - bijv. voor minutesteaks
  -   Fricandeau

Gedeelte B:
  -   Dunne lende - entrecôte
  -   Ripeye
  -   Chop ready rack
  -   Koteletten
  -   Haas

Gedeelte C:
  -   Borst - bijv. voor rollade
  -   Vang - bijv. voor kebab of rollade
  -   Nieren
  -   Lever

Gedeelte D:
  -   Voorschenkel
  -   Schouder - bijv. voor rollade
  -   Kalfsbroodje - bijv. voor stoofschotels
  -   Klafslappen
  -   Zwezeri
k
  -   Tong

bottom of page